יום שני, 2 בינואר 2012

שומשום לבן White sesame seeds


שֻׁמְשֹׁם (בשין ימנית[1], בשפת הדיבור: סוּמְסוּם) (שם מדעי: Sesamum indicum) הוא צמח חד-שנתי הגדל בעיקר באתיופיה, ניגריה וסודאן. בעבר גידלו שומשום גם בישראל כשהמכס על מוצרי ייבוא היה גבוה מאוד. ישנו גם "שומשום שחור" שניצרך בעיקר במזרח הרחוק ובעיקר לתיבול של מאכלים יפנים, וישנו גם "שומשום ירוק" שהוא נדיר וקשה להשיגו. פרחיו בצבע סגול-ורוד. זרעי השומשום אותם האדם אוכל מצויים בתוך תרמיל.
מן השומשום מפיקים שמן, טחינה, חלבה, ועוד. בגרגרי שומשום קלויים משתמשים לתיבול סלטים ולזרייה על מאפים כגון בורקס וכעך.

טיפים: שומשום מקולף בדרך כלל משמש לקלייה ולציפוי לחמניות חלק גדול ממרכיביו התזונתיים חסר בגלל החוסר בקליפה.
שומשום שחור Black sesame seeds
טיפים: מגיע מהודו, ערכו התזונתי רב מכיל ויטמינים ומינרלים, מזין ומחזק. מומלץ לאכול קבוע כפית שומשום שחור בחורף לגיל הזהב בכדי להתחזק ולשיקום ממחלות כרוניות.
שומשום זהוב מלא Brown sesame seeds
טיפים: לזרעים ערך תזונתי רב. פי 7 סידן מבחלב, מינרלים וויטמינים. משמש עם קליפתו למאפים, סלטים, ירקות מאודים ואחד ממרכיבי תערובת הזעתר. כדאי לאכול במצבי אנמיה, עצירות,טחורים. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה