יום שני, 2 בינואר 2012

חרדל


צמח חד-שנתי ממשפחת המצליבים.
גובהו של החרדל בין 30 ל-60 ס"מ, לפרחי החרדל עלי כותרת צהובים.
בישראל גדלים שני מינים מסוג זה:
• חרדל השדה (Sinapis arvensis)
• חרדל לבן (Sinapis alba)
זרעי החרדל הם החלק האכיל בצמח. הזרעים נאכלים כמות שהם, ומשמשים כתבלין.
שימושים
הזרעים הם המרכיב העיקרי בממרח החרדל, וכן מופק מהם שמן חרדל
סגולות מרפא
ברפואה העממית משתמשים בחרדל כממריץ חיצוני, מריחת הגרגירים על העור גורמת לגירוי קל הממריץ את זרימת הדם, ובכך מרפה את כאבי השרירים.
חרדל צהוב/שחור Yellow mustard seeds / black mustard seeds

אופן השימוש: 
ניתן להוסיפם לסלט, חמוצים, יוגורט וגבינות.
טיפים: החרדל מסייע לירידה במשקל בהיותו מגביר חלוף חומרים. לירידה במשקל יש לאכול באופן קבוע 1/4 כפית חרדל בסלט בשעות הערב
מידע כללי אודות חרדל:
חרדל הוא תבלין נפוץ בעל שימוש נרחב ברפואת הצמחים העממית כממריץ חיצוני. כשמורחים גרגירי חרדל על העור הם גורמים לגירוי קל המאיץ את זרימת הדם באיזור ובכך מרפה כאב שרירים. גרגירי חרדל טובים גם במצבים של חום גבוה, התקררויות ושפעת
שימושים רפואיים:
לטיפול בחום גבוה, התקררויות ושפעת: יש לשתות מירתח של גרגירי החרדל - לבשל על אש קטנה כוס מים רותחים וכפית גרגירי חרדל כחמש דקות, לקרר מעט ולשתות. כמו כן אפשר לפזר חופן אבקת חרדל באמבטיה חמה או באמבט לרגליים. לברונכיטיס מומלץ למרוח באיזור החזה אבקת חרדל מעורבבת בכמות שווה עם קמח ומים ולהשאיר כמה שיותר זמן. יש להיזהר - ישנם אנשים שעורם רגיש לחרדל ועלול לצרוב לכן יש לשים בהתחלה לזמן קצר ולבדוק שהעור לא נצרב.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה