יום שני, 2 בינואר 2012

כורכום Turmeric


כורכום (שם מדעי: Curcuma longa, בעברית: כורכומה ארוכה) הוא צמח רב-שנתי במשפחת הזנגביליים. הוא בעל קנה שורש דמוי פקעת. גבעולי הצמח יכולים להגיע עד לגובה של שלושה מטרים. הצמח בעל עלים גדולים, פורח בסתיו בשיבולת צפופה. הריבוי של צמח הכורכום נעשה על ידי חלוקת הפקעת.
קנה השורש (המזכיר בצורתו את קרוב משפחתו - הזנגביל) הוא בצבע כתום ועטוף בקליפה חומה.

שימושים
תבלין זה מהווה מרכיב חשוב בתערובות המסאלה (קארי) ההודיות והחווייג' התימני וכן מסייע במתן צבע מתאים לחרדל.
בצורתו הטריה מכיל אשלגן, חומצה אסקורבית (ויטמין C), בטא-קרוטן וחומרים מעכבי חמצון.
בבישול הנו בעיקר בצורתו הטחונה, אם כי לעתים משתמשים בשורשים מיובשים. אבקת התבלין הנמכרת בשווקים לרוב אינה תבלין טהור ומכילה חומרים נוספים פרט לכורכומין (החומר הפעיל).
סגולות מרפא
יש המאמינים כי הכורכום עוזר בהתגוננות מפני תגובות דלקתיות, משפר זרימת מיצי מרה ומכאן שעוזר בבעיות עיכול, מגן על הכבד מפני רעלנים המגיעים אליו וכן מפחית נזקים לכבד עקב לקיחת תרופות או אכילת כולסטרול מופרזת, בנוסף - מקל על שיגרון (ראומטיזם).
הסינים משתמשים בצמח זה בטיפול במחלת הצהבת היות שעל פי אמונתם יש קשר בין מחלת הצהבת לבין צמחי מרפא שצבעם צהוב.
כורכום מגן מפני נזקים של רדיקלים חופשיים, מוריד תגובה דלקתית, מגן על הכבד מפני רעלנים, כורכום מוריד הדבקות של טסיות, לכן משפר זרימת דם, משפר זרימת מיצי מרה, כורכום גם מוריד גרימת נזק לכבד עקב לקיחת תרופות או אכילת מזונות מופרזת העשירים ב כולסטרול.
אופן השימוש ב כורכום:
כורכום לטיפול במחלות כבד, אולקוס ובשיבושים במערכת העיכול: מרתיחים כפית אבקת כורכום בכוס מים, ממתיקים בסוכר או דבש, משהים כ - 5 דקות ושותים. כורכום לטיפול במורסות (פרונקלים), בנפיחויות וביבלות קשות: מערבבים 50 גר' אבקת כורכום ב - 3 כפות שמן זית ואת העיסה המתקבלת מורחים כמשחה. יש לקחת בחשבון שזה צובע את העור!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה