יום שני, 2 בינואר 2012

עמבה טחונה


עמבה הינדיי (בערבית: عمبه, במקור מסנסקריט) הוא מאכל המורכב מפלחי מנגו מוחמצים ברוטב צהוב העשוי מזרעי חילפה גרגרנית (חילבה) טחונה, מלח לימון, מלח וכורכום.
מאכל זה נפוץ במטבח הדרום-הודי, המילה "אמבה" (अंबा) במראטהית משמעה "מנגו". מהמטבח ההודי התפשטה העמבה באמצעות סוחרי נתיבי הים אל המטבח העיראקי עמו היא מזוהה כיום בישראל. העמבה הגיעה לישראל עם עליית יהודי עיראק לישראל. בעבר היה קשה להשיג עמבה איכותית בישראל ולכן נהגו למהול אותה במים. הגרסה המדוללת של העמבה נפוצה בישראל כרוטב בדוכני מזון מהיר כגון שווארמה, פלאפל וסביח, לרוב ללא פלחי המנגו עצמם (שהם יקרים יותר) או חתיכות קטנות ביותר.
לעמבה יש ריח ייחודי ועז, בשלו יש הנמנעים מצריכת עמבה, מחשש שהריח ילווה אותם לאורך היום. ריח העמבה הפיקנטי מופרש דרך הזיעה, לעתים שעות לאחר צריכתו.

תערובת תבלינים מהמטבח העירקי
התערובת מתאימה להכנת עמבה
הרכיבים העיקריים באבקת העמבה חילבה,כורכום,גרגירי חרדל,פפריקה חריפה,מלח לימון,מלח וחומר משמר.
התערובת שלנו עוברת מדור לדור אל הדור הרביעי
להכנת העמבה ניתן להוסיף מנגו או להכין רוטב עמבה

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה