יום שני, 2 בינואר 2012

פלפל סצ'ואן sichuan pepper


פלפל סצ'ואן הוא התא החיצוני של הפרי הזעיר של מספר מינים של זנטוקסילום (Zanthoxylum‏). המינים העיקריים המשמשים לתבלין הם piperitum ,simulans, ו schinifolium.
למרות השם, אין קשר לפלפל שחור או פלפל צ'ילי. בפלפל סצ'ואן נעשה שימוש נרחב במטבח הסצ'ואני בסין, ממנו לוקח את שמה, כמו גם המטבח הטיבטי, בוטאן, נפאל ויפן בין היתר.

המטבח של אזור סצ'ואן, במערב סין, מתאפיין במנות חריפות ועזות טעמים ובתבלין המקומי: פלפל סצ'ואן בעל ניחוח לימוני מיוחד.
טיפים: מומלץ לתבל רצועות בקר, עוף או טופו בתבשיל סצ'ואן..

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה