יום שני, 2 בינואר 2012

פלפל שטה - צ'ילי חריף shatta – hot chili pepper


טיפים: הצ'ילי (נקרא גם שטה) הוא פפריקה חריפה מאוד. ניתן לשלבו בכל מאכל להגברת חריפותו, אך בזהירות - מאוד חריף.
סוגי פלפל:
פלפל סודאני שלם
פלפל ארבע העונות

שטה גרוס-צ'ילי בגריסה עבה לבישול Crushed Chili
ככל שהצ'ילי קטן יותר כך הוא חריף יותר. רצוי לציין שחריף זה בריא. אכילת צ'ילי מחזקת את פעילות הלב, עוזרת לעיכול וממריצה.
אופן השימוש: מומלץ להוסיף צ'ילי למאכלי דגים, קדירה, כבושים ועוד...
טיפים: לצ'ילי צורות שונות- שלם, גרוס או טחון. הגריסה משפרת את הפיזור ואת ההשפעה של הצ'ילי. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה