כַּמְנוֹן האניס (שם מדעי: Pimpinella anisum) או כַּמְנוֹן ירוק, לעתים קרובות רק אָניס (אנגלית: anise,צרפתית: anis vert, יוונית: אָנִיסוֹן, ערבית: ينسون יַנְסוּן), הוא צמח תבלין ממשפחת הסוככיים, אשר גדל בר במזרח אגן הים התיכון ובדרום-מערב אסיה.
הכמנון נקרא בתלמוד "אכרוע".
כמנון האניס הוא צמח עשבוני חד-שנתי אשר גדל לגובה של מטר. עלי האניס בקרבת בסיס הצמח פשוטים, באורך 2-3 ס"מ; בעוד שעלים גבוהים יותר מנוצים ומחולקים למספר עלעלים. פרחי כמנון האניס לבנים, בקוטר 3 מילימטר, ומופקים בתפרחת צפופה. הפרי מלבני ויבש, באורך 3-5 מ"מ.
לפירות האניס שימוש נרחב ברפואה הקדומה והטבעונית; ובבישול והכנת משקאות, ובכלל זאת ערק, ראקי, אוזו, ואבסינת.
הצמח משמש למאכל זחלים של חלק מסוגי הפרפראים, במיוחד עשיים.
בנוסף משמשים "תמצית אניס" או "שמן אניס" לייצור של ממתקי ליקריץ.
אופן השימוש: יש להניח צלחת עם זרעי אניס על השולחן ולאכול מעט ממנו בסיום כל ארוחה כבדה. ניתן לשלבו במאפים, לחלוט אותו, אניס מגביר ייצור חלב ומקל בלידה.
טיפים: האניס מרפא שרירים בדפנות המעיים ונחשב לצמח נהדר לעיכול, כיוח ושיעול.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה