יום שני, 2 בינואר 2012

הל Cardamon


הל, נקרא גם קרדמון (Elaichi), הוא צמח תבלין ממשפחת הזנגביל (ג'ינג'ר) המשמש לתיבול הקפה ולתבשילים שונים. מקורו של ההל בדרום הודו ובסרי לנקה והוא מגודל בדרום מזרח אסיה וגוואטמלה. הוא מופיע בתערובות תבלינים שונות כמו גאראם מסאלה וחוויאג'. משמש ברפואה עממית בכל רחבי אסיה, וחלק מפולקלור תרופות הסבתא. הצמח הוא רב שנתי בעל עלים גדולים ולמעשה יש שלושה צמחים שונים הנושאים את השם הל, הל ירוק (המכונה גם ההל האמיתי), הל שחור, והל אפריקאי.
ההל היה אחד מהתבלינים שסחרו בהם הנבטים.

מקורו של ההל בדרום הודו ובסרי לנקה והוא מגודל בדרום מזרח אסיה וגוואטמלה. הוא מופיע בתערובות תבלינים שונות כמו גאראם מסאלה וחוויאג'.
הצמח הוא רב שנתי בעל עלים גדולים ולמעשה יש שלושה צמחים שונים הנושאים את השם הל, הל ירוק (המכונה גם ההל האמיתי), הל שחור, והל אפריקאי.
הל שלם Cardamon
תוסף חשוב לקפה שחור, לחמוצים, לתערובות בשר (כמו בהרט), לעוגות ולחליטות (צ'אי הודי).
טיפים: ההל נחשב לתבלין מחמם, מסייע לעיכול, מפיג גזים, מעורר ומעודד הפרשת מיצי מרה וכבד. לריח רע מהפה מומלץ ללעוס 3 גרגירי הל.
שימושים
משמש לבישול, אפייה וגיוון טעם הקפה.
סגולות מרפא
להל יכולת להקל בבעיות גזים, בעיות עיכול ועוויתות במעיים.
הל פותח את התיאבון ועוזר לזרימה מוגברת של רוק.
חליטת הל טובה כנגד : אבנים בכליות, גזים, דימום מהרחם, הקאות ובנוסף עוזרת בטיפול בחזרת ומחזקת את כח-הגברא. מצויין לעיכול, מחמם ,מפרק ליחה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה