מחלב (מערבית: مَحْلَب) הוא תבלין אותו מכינים מזרעי פרח המחלב (Prunus Mahaleb). את הזרעים טוחנים לכדי אבקה גסה לשם שימוש במאפים ובתבשילים שונים. למחלב יש ריח חזק ומרוכז, ולכן משתמשים בו בכמות קטנה.
במחלב משתמשים בעיקר באזור המזרח התיכון ובאזורים הסמוכים לו (טורקיה, סוריה, לבנון, מצרים, עיראק, כווית, ארמניה, איראן, לוב ויוון). השימוש העיקרי במחלב הוא בעיקר במאפים מלוחים, לחמים, עוגיות, וכן בעוגיות מסורתיות בשם כֶּעְכַּים.
הגלעין הפנימי של הדובדבן.
אופן השימוש: יש לטחון את הגלעינים ולהוסיף לבצקים של עוגות או עוגיות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה